MarshMallow Fondant

print  

  
Antal Personer1 Lagkage (22 cm)
SværhedsgradLet
Tid15 min forberedelse
?? min morskab
Ovntemperatur

-

Andre oplysninger -
  
Ingredienser
15 stk.skumfiduser (evt. dem fra Netto)
2 spsk. vand
1 spsk. olie
500 g. flormelis
 
Fremgangsmåde
1. Skumfiduser, vand og olie sættes i microovnen ca 1 min. Skumfiduserne skal floffe helt op og være ganske bløde, men må ikke karamelisere.
2. Rør derefter så meget flormelis i (lidt ad gangen) at du har en dej, der minder om modellervoks.
3. Tada!
Det var det.
 
Kommentarer
Opskrift og kommentarer hentet fra følgende blog, da jeg blev inspireret til at Google efter at have set tilsvarende lavet af min søster.

MMF kan opbevares i køleskab nærmest så længe du ønsker og varmes op og bruges igen.
Du er nu klar til at lege.
Varm MMF-en i micro-ovnen ca 10sek så den igen er smidig, hvis den bliver kold. Varm kun en lille portion ad gangen, så du lige har det du skal arbejde med. Vandet fordamper nemlig for hver gang du varmer det op, og det bliver mere og mere skrøbeligt.

Du kan rulle det ud med kagerullen (MEN husk at bruge Maizena på både rulle og bord, for at det ikke klistrer fast,eller rul ud mellem 2 stykker Vita wrap), Du kan klippe/skære i det eller du kan stikke figure ud af det (igen: Maizena er din ven).

Når figurene, eller hvad du nu har lavet, er færdige ligger du dem til tørre, så de stivner og passer på, når du tager dem igen, for de er nu helt stive og en smule skrøbelige.

Hvis du vil betrække en hel kage, kan du kigge her hvordan man gør. Det er ikke MMF han bruger, men princippet er det samme. Hvis du ruller ud mellem 2 stykker plastfolie, har du lidt hold på det og kan rulle en anelse tyndere ud. Jeg havde 2-3mm og det var fint, men ret meget tyndere bliver svært.

Kagen skal have et (tyndt/tykt efter lyst) lag klister af en slags, for MMF-en hænger fast på kagen og ikke blot "står" oven på.
Det kan være syltestøj eller smørcreme eller hvad der nu passer til den kage.

Denne side er heeeelt vild. (Bonus info - pas på ikke at komme for langt ud af siden igen, for det er svært at finde rundt, når intet er forståeligt *hihi*)